6 ideaa ja nootroopit nukkumisystävälliseen makuuhuoneeseen

6 ideaa ja nootroopit nukkumisystävälliseen makuuhuoneeseen

Uni on elintärkeää hyvinvoinnillesinootropiinit voivat edistää sitä lukusilla tavoilla. Aikuiset tarvitsevat keskimäärin seitsemästä yhdeksään tuntia joka yö, jotta he voivat herätä virkeänä ja saada aikaan tuottavan päivän. Valitettavasti American Sleep Foundationin mukaan 50-70 miljoonalla yhdysvaltalaisella aikuisella on vaikeuksia nukkua säännöllisesti. Tämän seurauksena lähes 40 prosenttia ilmoittaa nukahtaneensa tahattomasti päivällä ainakin kerran edellisen kuukauden aikana. Tämä on pahempaa kuin tuottamattomuus. Se on vaarallista. Lähes 5 prosenttia myöntää nukahtaneensa ajon aikana.  

Nukkumisystävällistä makuhuonetta voit parantaa myös myös monien nootrooppien avulla. Erilaiset vitamiinit, kuten B12 vitamiini, A-vitamiini sekä C-vitamiini voivat auttaa sinua nukahtamaan paremmin. Melatoniini edistää tutkitusti nukahtamaista. Tämän takia erilaisia melatoniinivalmisteita on saatavilla lukuisia. 

1. Muista pimennysverhot- tai kaihtimet

Uni tulee helpommin pimeässä huoneessa. Ellet asu metsässä, kaukana kaikista katuvaloista ja jopa kuunvalosta, on todennäköistä, ettet koe täydellistä pimeyttä. Lisää makuuhuoneeseesi huoneen pimentävät kaihtimet ja nauti lähes puhtaasta pimeydestä, joka parantaa unta. Nootropiinit yhdistettynä huoneen laadukkaaseen pimennykseen voi auttaa sinua saamaan paremmin unta. 

2. Säilytä viileä lämpötila 

Paras nukkumislämpötila on viileä. Ei pakkasta, mutta alle 21 astetta. Sleep Foundation suosittelee, että termostaatti pidetään 1620 asteen välillä, jotta yöunet sujuvat paremmin. Muista kuitenkin pitää huone riittävän lämpimänä, sillä liian alhaisessa lämpötilassa nukkuminen voi altistaa sinut vilustumiselle. Tiesitkö että monet nootropiinit myös voivat parantaa vastustuskykyäsi erilaisia taudinaiheuttajia vastaan.  

3. Laita puhelin Älä häiritse -tilaan 

Hanki tavallinen herätyskello, joka herättää sinut aamulla, ja pidä puhelin poissa sängynpäädystäsi. Valo ja melu häiritsevät ja voivat estää nukkumista. Jos puhelin on pakko pitää lähelläsi, laita se älä häiritse -tilaan. Voit silti saada tärkeitä puheluita, mutta kaikki muut äänet ja värinät eivät pidä sinua hereillä tai herätä ennenaikaisesti. Nootropiinit myös voivat auttaa sinua keskittymään paremmin sekä olemaan virkeämpi aamulla. Surge –aromiterapia vape sisältää mm. kofeiinia ja guaranaa jolla on piristävä vaikutus – näin voit olla aamulla virkeämpi. Aamusta lähtee kaikki käyntiin ja päivän ensitunnit heijastelevat usein koko loppupäiväsi suorituskykyä.

4. Pidä nootroopit melatoniinidiffuusorikynä lähelläsi 

Melatoniini on hormoni, jota elimistösi tuottaa luonnostaan unirytmin säätelemiseksi. Keho tuottaa melatoniinia, kun on aika rauhoittua nukkumaan. Voit ostaa ravintolisää, jolla voit lisätä luonnollista tasoasi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että se saattaa lisätä uneliaisuutta ja varoittaa kehoa siitä, että on aika mennä nukkumaan. Kun sinulla on melatoniinidiffuusorikynä lähelläsi, voit ottaa sitä vähän poistumatta sängystäsi. Kokeile jo nootroopit.fi sivustolla myytäviä melatoniinia ja laventeliöljyä sisältäviä aromiterapiakyniä.  Melatoniini aromaterapia on kuumin tapa markkinoilla kokea melatoniinin unenlaatua avustava vaikutus

5. Käytä valkoista kohinaa – White Noise 

Melu ja melun puute voivat estää nukkumista. Helppo tapa estää ei-toivotut äänet ja saada tarvitsemasi uni on valkoinen kohina. Häiritsevä ääni voi estää sinua kuulemasta muita ääniä, kuten kodissasi eri vuoroissa työskenteleviä ihmisiä tai myöhään valvovia teini-ikäisiä koulun välitunnilla. Voit ostaa valkoisen melun koneita, jotka pitävät kaiken hiljaisena, ja hätätilanteessa laatikkotuuletin voi olla yhtä tehokas. Ahh… niin hiljaista

6. Varmista, että sänkysi on mukava 

Voit toteuttaa kaikki edellä mainitut toimenpiteet saadaksesi hyvät yöunet, mutta voit silti pyöriä ja kääntyä koko yön, jos sänkysi on epämukava. Ensinnäkin vaihda patja vähintään kymmenen vuoden välein. Jos olet yli 40-vuotias, saatat haluta vaihtaa sen jo aiemmin. Ikääntyessäsi kehosi ei arvosta epämukavan sängyn aiheuttamaa ylimääräistä painetta.  

Nootroopit voivat parantaa uniasi luonnollisesti melatoniini aromiterapiakynän avulla, sekä vähentämään stressiä. Turvallinen ja tehokas yhdiste on yleinen ratkaisu unihäiriöiden, ahdistuksen ja korkean stressin tilanteiden hallintaan, jotka voivat keskeyttää levon. Kokeile melatoniinia unenlaatusi parantamiseksi jo tänään. Sivuiltamme löytyy useita aromiterapiakyniä, joita suosittelemme kokeilemaan nukahtamisen auttamiseksi. Muutama henkäys ennen nukkumaan menoa – tai sängyssä, voi auttaa sinut uneen nopeammin kuin lampaiden laskeminen.