Nootroopit ja ruokahalu: 5 ruokaa ja uni paranee

Uni on ihmiselle tärkeää ja jos sinulla on vaikeuksia nukahtaa tai pysyä unessa, et ole yksin. Nootroopit voivat auttaa sinua hillitsemään ruokahaluasi ja näin välttää nukahtamisvaikeuksia. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa kokevat unettomia öitä. Sinusta saattaa tuntua, että olet kokeillut kaikkea. Mutta ehkä vaihtoehdot eivät ole vielä loppuneet. Oletko harkinnut unta edistäviä ruokia tai nootrooppeja? Se, mitä syöt ja juot ennen nukkumaanmenoa, vaikuttaa suoraan siihen, kuinka kauan nukahtaminen ja yöunet kestävät.  

Nukahtaminen kannattaakin ottaa kokonaisvaltaisena asiana ja oikeat ruokavalinnat auttavat siinä mainiosti. On kuitenkin syytä huomioida, että “uneliaat ruuat“ eivät välttämättä ole sataprosenttinen tae täydelliseen uneen ja nukahtamiseen. Tämän takia nootropiineja kannattaa harkita varteenotettavana mahdollisuutena parantaa nukahtamista.  

Notropiinit.fi sivuilla olevilla tuotteilla, kuten melatoniinikynillä sekä nikotiinittomilla vitamiini aromaterapia vapeilla voi olla hyvinkin myönteisiä vaikutuksia saavuttaa höyhensaaret.  

Alla on viisi ruokaa, jotka edistävät unta.

1.Kaura ja uni

Oletko kyllästynyt lampaiden laskemiseen? Jätä karja väliin ja kokeile kulhollista kaurapuuroa, sillä se on ravitseva, maukas ja tehokas keino auttaa itseäsi nukahtamaan. Kasvissyöjät ja vegaanit voivat iloita – kaura on erinomainen proteiinin, B-vitamiinien (erityisesti B6-vitamiinin), niasiiniamidin, magnesiumin, kaliumin, raudan, kalsiumin, foolihapon, E-vitamiinin, mangaanin, sinkin ja seleenin lähde. Lisäksi ne ovat täynnä kuitua, joka voi auttaa säätelemään verensokeria ja parantamaan unen laatua. Tämän lisäksi kaura on myös gluteeniton vilja. 

Mikäli et jostain syystä pidä kaurasta tai välttelet viljatuotteita niiden hiilihydraattipitoisuuden takia, voi nootropiineista löytyä sinulle ratkaisu. Kokeile lukuisia vitamiineja, mm B-vitamiineja sisältävät nikotiiniton vape tai elektrolyyttejä sekä C-vitaamiinia sisältävä sakaslainen darrapore krapulan ehkäisyyn suunniteltu poretabletti.

2. Banaanit

Banaani on hedelmä, joka sopii kaikkeen – lihasten rakentamisesta laihduttamiseen. Ne ovat myös loistavia ennen nukkumaanmenoa, koska niissä on runsaasti magnesiumia ja kaliumia, jotka auttavat rentouttamaan lihaksia ja vähentämään jännitystä. Banaanit ovat täynnä B6-vitamiinia, joka voi auttaa tuottamaan serotoniinia (hermovälittäjäaine, joka auttaa säätelemään unta). Banaanit sisältävät myös runsaasti C-vitamiinia, joka voi auttaa suojaamaan solujasi neutraloimalla vapaita radikaaleja.

3. Hunaja

Lusikallinen hunajaa ennen nukkumaanmenoa on yksi parhaista unta edistävistä luonnollisista elintarvikkeista. Miksi? Koska hunaja sisältää terveellisiä annoksia magnesiumia, kaliumia ja kalsiumia, jotka edistävät rentoutumista. Sillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka toimivat luonnollisena kipulääkkeenä ja auttavat sinua myös lepäämään paremmin. Harkitse annoksen lisäämistä hunajaa lämpimään maitoon tai kuumaan teehen ennen nukkumaanmenoa rauhoittavan vaikutuksen saamiseksi.

4.Mantelit ja nootroopit

Mantelit ovat erinomainen terveellisten rasvojen ja magnesiumin lähde, joka edistää unta auttamalla lihaksia rentoutumaan. Niissä on myös runsaasti B6-vitamiinia ja magnesiumia, jotka tekevät uneliaaksi ja auttavat nukahtamaan nopeammin. Magnesium auttaa myös myrkyttämään kehoa ja vakauttamaan verensokeritasoja, mikä mahdollistaa rauhallisen nukkumisen. Todellista herkkua saat yhdistämällä mantelit kirsikoihin. Ne ovat erinomaista uniruokaa, sillä niissä on runsaasti melatoniinia, hormonia, joka säätelee uni- ja heräämiskäyttäytymistäsi. 

Mikäli mantelit eivät saavuta toivottua tulosta melatoniinin erittämisen suhteen, kokeile yhtä melatoniinia sisältävistä diffussorikynistämme.  

5. Salaatti

Salaatti on vihreä lehtivihannes, joka edistää unta rauhoittamalla hermostoa. Salaatti sisältää runsaasti magnesiumia, jolla on merkittävä rooli hermojen ja lihasten toiminnassa. Sillä on myös tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka lievittävät jännitystä ja rentouttavat lihaksia. Lisää salaattiin erilaisia salaattilajeja, manteleita, saksanpähkinöitä ja hieman lisää proteiininlähteitä, kuten vähärasvaista lihaa tai viipaloituja keitettyjä kananmunia. 

Parhaan tuloksen saat, kun yhdistät yhden tai useamman näistä uniruoista melatoniinikynään. Nootroopit.fi sivustolla olevat melatoniini vapet ovat täysin luonnollinen, vegaaninen vape, joka sisältää melatoniinia ja muita hyödyllisiä ainesosia. Sitä on saatavana useassa eri makuvaihtoehdossa. Kokeile myös PartyFly darraporetta, sillä sen sisältävät elektrolyytit voivat myös auttaa sinua saada unesta kiinni. 

Suosituimmat nootroopit Suomessa

Nootroopit ovat suosittuja Suomessa enemmän kuin koskaan ennen.

Tähän on vaikuttanut merkittävästi ihmisten tietoisuus ja kokeilunhalukkuus erilaisiin kehoa ja mieltä edistäviin tuotteisiin. Uutena ajatuksena on herännyt sober curoius -ajattelumalli, jos pyritään elämään päihteetöntä ja raitista elämää.

Nootroopit eivät ole päihdyttäviä aineita ja tämän takia ne on herättänyt ihmisten mielenkiinnon.

Suosituimmat noortopiinit ovat Suomessa tällä hetkellä erilaiset aromiterapia diffuusorikynät, kofeiinia tai melatoniinia sisältävät nikotiinittomat ja kertakäyttöiset sähkövapet, nikotiiniton energianuuska sekä elektrolyyttejä sisältävät krapulan poistamiseen tarkoitetut poretabletit ovat suosittuja.