Vape

Tietoa Vapeista, eli vaporisaattori- tai aromaterapia laitteista.

Kaikki myymämme vape-laitteet ovat kertakäyttöisiä, eivätkä sisällä nikotiinia. Niiden nestesäiliön koko on enintään 2 ml, mikä tekee niistä täysin laillisia tilata Suomeen ilman rajoituksia.

Tuotteiden ikäraja on 18 vuotta. Tullin todistuksen kohdasta “Voinko tilata nikotiinitonta nestettä ulkomailla sijaitsevasta verkkokaupasta?” löytyy lisää tietoa aiheesta:

https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle/tupakkatuotteiden-nettitilaaminen

Puhtia päivään – tästä takuuvarma vaihtoehto aamuisten sokerilitkujen tilalle. Energisoiva sekoitus, kofeiinia, guaranaa ja tauriinia.

Kofeiinia 
🌩️ Guaranaa
🔋 Tauriinia

👨‍🏫 Ammattitaidolla suunniteltu

Tue keskittymistä ja vastustuskykyä. L-Teaniini nostaa serotoniinin ja dopamiinin tasoja – vaikuttaen mielialaa piristävästi.

✨ L-teaniinia 
🧠 Mielialabuusti
🌱 Päihdevapaa – luonnollisesti uutettu

👩‍🔬 Ammattitaidolla suunniteltu

Inspiroi rauhan tunnetta melatoniini aromaterapialla ennen unten maille matkustamista. Lempeä laventeliöljy kohtaa kamomillan.

😊 Melatoniini ja aromaterapia
💤 Unta palloon
✅ Päihdevapaa
👩‍🏫 Ammattitaidolla suunniteltu

Puhtia päivään – tästä takuuvarma vaihtoehto aamuisten sokerilitkujen tilalle. Energisoiva sekoitus, kofeiinia, guaranaa ja tauriinia.

🌊 Saavuta FLOW 
⚡ Kofeiinia
🌿 Luonnollisesti uutetttu

👨🏿‍🏫 Ammattitaidolla suunniteltu

Mitä Vape voi aiheuttaa?

Vape tai aromaterapialaite, joka yleisimmin rinnastetaan sähkösavukkeisiin, voi aiheuttaa erilaisia terveysriskejä. Tässä joitakin mahdollisia vaikutuksia:

  1. Hengitysteiden ärsytys: Höyrytyslaitteesta syntyvä höyry voi ärsyttää hengitysteitä ja aiheuttaa hengitysvaikeuksia.
  2. Nikotiiniriippuvuus: Useimmat höyrytyslaitteet sisältävät nikotiinia, joka voi aiheuttaa riippuvuutta ja muita terveysongelmia. Nootrooppi.com myymät laitteet eivät sisällä lainkaan nikotiinia.
  3. Sydän- ja verisuonitautien riski: Nikotiini voi nostaa verenpainetta ja sydämen sykettä, mikä voi lisätä sydän- ja verisuonitautien riskiä.
  4. Myrkytysvaara: Väärin käytettynä tai huonolaatuisia nesteitä käyttämällä höyrytyslaite voi aiheuttaa myrkytyksen.
  5. Haju- ja makuaistiin kohdistuvat haitat: Höyrytyslaitteen käyttö voi aiheuttaa haju- ja makuaistin häiriöitä.

On tärkeää huomioida, että höyrytyslaitteiden vaikutuksia terveyteen ei ole vielä täysin selvitetty, joten tarkkaa vaikutusten laajuutta ei vielä tunneta.

Onko vape laillinen Suomessa?

Vape-laitteet ovat laillisia Suomessa, mutta niiden myyntiin, markkinointiin ja käyttöön liittyy erilaisia säännöksiä ja rajoituksia. Esimerkiksi nikotiinia sisältäviä vape-nesteitä ei saa tilata verkosta Suomeen. Myynti on sallittu vain rajoitetusti.

Lisäksi vapejen käyttö on kielletty useimmissa julkisissa tiloissa, kuten kouluissa, työpaikoilla ja joukkoliikenteessä.

Vape-laitteiden ikäraja on 18 vuotta. On tärkeää tutustua paikallisiin säännöksiin ja rajoituksiin ennen vape-laitteen hankkimista ja käyttöä.

Onko vape laillinen?

Kyllä. Vapelaitteet ovat Suomessa laillisia. Niiden myynnistä joutuu kuitenkin useimmiten maksamaan haittaveron, sillä ne rinnastuvat myyntiolosuhteista riippuen myös tupakkatuotteisiin. Tämänkaltainen tilanne on käsillä esimerkiksi silloin kun vape sisältää nikotiinia.

Mikä on pahempi vape vai tupakka?

Vape-laitteiden ja tupakan haitallisuutta ei voi suoraan verrata toisiinsa, sillä niiden vaikutukset terveyteen ovat erilaisia. Vape-laitteissa ei polteta mitään, joten niiden käyttö ei synnytä samanlaisia savu- ja palamistuotteita kuin perinteisissä savukkeissa.

Tämä tekee vape-laitteista usein vähemmän haitallisia kuin tupakka. Toisaalta vape-nesteissä voi olla muita haitallisia aineita, kuten propyleeniglykolia tai glyserolia, jotka voivat ärsyttää hengitysteitä ja aiheuttaa muita terveysongelmia. Lisäksi useat vape-nesteet sisältävät nikotiinia, joka on voimakkaasti riippuvuutta aiheuttava aine.

Yleisesti ottaen tupakan haitat ovat laajalti tunnettuja, ja se onkin yksi merkittävimmistä terveysriskeistä maailmanlaajuisesti. Tupakoinnin haittavaikutukset ovat moninaisia ja vaihtelevat syövästä hengitysvaikeuksiin ja sydän- ja verisuonitauteihin. Tupakointi on myös merkittävä ympäristöongelma ja aiheuttaa haittaa myös passiivisille tupakoitsijoille.

Lopullisen vertailun tekeminen vape-laitteiden ja tupakan haitallisuuden välillä onkin tämän takia hankalaa. Voidaan ainakin sanoa, että vape on vähemmän haitallisempi kuin tupakka. 

Saako sisällä käyttää vapea?

Suomessa on säädetty rajoituksia vape-laitteiden käytölle sisätiloissa. Tupakkalain mukaan vape-laitteiden käyttö on kiellettyä muun muassa julkisissa sisätiloissa, kuten ravintoloissa, baareissa, hotelleissa, koulurakennuksissa, toimistoissa, liikennevälineissä ja terveydenhuollon tiloissa.

Joissakin tapauksissa vape-laitteen käyttö on sallittua, jos kyseessä on yksityistila tai erikseen merkityt vape-sallitut alueet.

Käyttöpaikasta riippumatta on kuitenkin tärkeää huomioida muiden ihmisten terveys ja hyvinvointi, sillä vape-laitteiden höyryt voivat häiritä muita ihmisiä ja aiheuttaa haittaa etenkin henkilöille, joilla on hengitystie- tai allergiaoireita.

Voiko vapea polttaa?

Vape-laitteita tai sen sisältämää nikotiinitonta nestettä ei polteta. Sen sijaan laitteen toimintaperiaate on nikotiini tai kofeiinipitoisten nesteiden höyrystäminen.

Perinteisissä savukkeissa puolestaan tupakkaa poltetaan, jolloin syntyy savua ja palamistuotteita, jotka ovat haitallisia terveydelle.

Vape-laitteiden käyttö on yleisesti ottaen vähemmän haitallista kuin tupakointi, sillä vape-laitteista ei synny samanlaisia palamistuotteita kuin tupakasta.

Onko vape pahempi kuin tupakka?

Vape-laitteiden ja tupakan haitallisuutta ei voi suoraan verrata toisiinsa, sillä niiden vaikutukset terveyteen ovat erilaisia. Vape-laitteissa ei polteta mitään, joten niiden käyttö ei synnytä samanlaisia savu- ja palamistuotteita kuin perinteisissä savukkeissa. Tämä tekee vape-laitteista usein vähemmän haitallisia kuin tupakka. Toisaalta vape-nesteissä voi olla muita haitallisia aineita, kuten propyleeniglykolia tai glyserolia, jotka voivat ärsyttää hengitysteitä ja aiheuttaa muita terveysongelmia. Lisäksi jotkut vape-nesteet voivat sisältää nikotiinia, joka on voimakas riippuvuutta aiheuttava aine.

Yleisesti ottaen tupakan haitat ovat laajalti tunnettuja, ja se on yksi merkittävimmistä terveysriskeistä maailmanlaajuisesti. Tupakoinnin haittavaikutukset ovat moninaisia ja vaihtelevat syövästä hengitysvaikeuksiin ja sydän- ja verisuonitauteihin. Tupakointi on myös merkittävä ympäristöongelma ja aiheuttaa haittaa myös passiivisille tupakoitsijoille.

Lopullisen vertailun tekeminen vape-laitteiden ja tupakan haitallisuuden välillä on hankalaa, sillä molemmat voivat aiheuttaa terveysriskejä eri tavoin. On tärkeää välttää tupakointia ja käyttää vape-laitteita vain harkiten ja huolellisesti noudattaen paikallisia säännöksiä ja rajoituksia.

Minkä ikäisille vape on?

Vape-laitteiden ikäraja on Suomessa 18 vuotta. Tämä tarkoittaa, että alle 18-vuotiaat eivät voi ostaa, omistaa, käyttää tai hallussaan pitää vape-laitteita tai niihin liittyviä tarvikkeita. Vape-laitteiden käyttö ja nikotiininesteiden käyttöä koskevat myös tietyt rajoitukset ja säännökset, joita on tärkeä noudattaa. On tärkeää muistaa, että alaikäiset ovat erityisen alttiita nikotiiniriippuvuudelle ja muille haitoille, joten vape-laitteiden käyttöä on syytä välttää kokonaan alle 18-vuotiailla.

Paljonko maksaa vape?

Vape-laitteiden hinta voi vaihdella merkin, mallin ja ominaisuuksien mukaan. Yleensä kertakäyttöiset vape-laitteet ovat halvempia, mutta niitä ei voi käyttää uudelleen tai ladata. Uudelleen käytettävät vape-laitteet, kuten esimerkiksi höyrytyskynät tai höyrystimet, voivat maksaa enemmän, mutta ne ovat yleensä kestävämpiä ja tarjoavat enemmän säätömahdollisuuksia.

Suomessa myytävien vape-laitteiden hinnat vaihtelevat yleisesti 5 eurosta 50 euroon tai enemmänkin. Vape-nesteiden hinta vaihtelee myös merkin, nikotiinipitoisuuden ja määrän mukaan. On tärkeää tutustua eri vaihtoehtoihin ja hintoihin huolellisesti ennen vape-laitteen hankkimista.

Onko vape tupakka?

Vape-laitteet eivät ole tupakkaa, vaikka niitä käytetäänkin usein nikotiinin höyrystämiseen. Tupakka on perinteisesti savustettua tupakkalehtituotetta, joka poltetaan ja jonka savua hengitetään keuhkoihin. Vape-laitteet toimivat höyrystämällä nesteitä, joita käytetään usein nikotiinin tai muiden aineiden sisältävissä nesteissä. Käyttäjä hengittää sisään höyryn, joka muodostuu höyrytyslaitteessa. Vape-laitteiden ja tupakan välillä on eroja sekä käytössä että terveysriskeissä. On tärkeää tutustua paikallisiin säännöksiin ja rajoituksiin ennen vape-laitteen hankkimista ja käyttöä.

Onko vape päihde?

Vape-laitteissa käytettävät nesteet voivat sisältää päihdyttäviä aineita, kuten nikotiinia tai THC:tä (tetrakannabinoli), joka on psykoaktiivinen aine, jota esiintyy kannabis-kasvissa. Vape-laitteet eivät kuitenkaan sinänsä ole päihde, vaan ne ovat laitteita, joilla nestettä höyrystetään ja hengitetään sisään höyryn muodossa. Päihdyttävien aineiden käyttö vape-laitteissa voi kuitenkin aiheuttaa päihdyttäviä vaikutuksia käyttäjälle. On tärkeää huomioida, että vape-laitteiden käyttöön ja nikotiininesteiden käyttöön liittyy tietyt rajoitukset ja säännökset, joita on tärkeä noudattaa.

Montako vapea saa tuoda?

Suomessa voi tuoda yhden vape-laitteen omaan käyttöön ilman tullimaksuja ja veroja, jos sen arvo ei ylitä 22 euroa. Jos vape-laitteen arvo ylittää 22 euroa, siitä tulee maksaa tullimaksu ja arvonlisävero. Vape-nesteiden tuontiin liittyy myös tiettyjä rajoituksia ja säännöksiä, joiden noudattamista on tärkeä varmistaa ennen niiden tilaamista tai tuomista ulkomailta. On hyvä huomioida, että paikalliset säännökset ja rajoitukset voivat vaihdella eri maissa ja alueilla, joten ennen vape-laitteen tuomista ulkomailta on hyvä tarkistaa paikalliset säännökset ja ohjeistukset.

Tietoa ja usein kysyttyjä kysymyksiä vapetuotteista.

Vape on lyhenne sanoista “vaporizer” tai “vaping device”, jotka molemmat tarkoittavat höyrytyslaitetta. Vapea käytetään yleisesti myös sähkösavukkeiden yhteydessä, koska sähkösavukkeet ovat yksi yleisimmistä höyrytyslaitteista. Vape-laitteet toimivat höyrystämällä nesteitä, joita käytetään usein nikotiinin tai muiden aineiden sisältävissä nesteissä. Käyttäjä hengittää sisään höyryn, joka muodostuu höyrytyslaitteessa.

Vapet voidaan tällä hetkellä tilata Suomeen netistä ainoastaan, jos ne ovat kertakäyttöisiä, nikotiinittomia ja nestesäiliön koko on enintään 2 ml. Nootroopit.com -verkkokaupan kaikki vapet on valittu siten, että niitä voi tilata Suomeen täysin ilman rajoituksia.

Täysi-ikäiset henkilöt voivat tilata nikotiinitonta nestettä sisältäviä kertakäyttöisiä vape pen/stick -tuotteita netistä Suomeen. Nestesäiliön koko saa olla enintään 2 ml, eikä nestettä voi lisätä jälkikäteen. Pussit.com verkkokaupan valikoima on valittu siten, että kaikki tuotteet ovat laillisia tilata Suomeen.

Vape-tuotteiden ikäraja Suomessa on 18 vuotta, ja ne luokitellaan tupakkatuotteiksi riippumatta siitä, onko niissä nikotiinipitoista nestettä vai ei. Sähkösavukkeita ei saa pitää esillä vähittäismyyntipisteissä, eikä niitä saa käyttää tupakoimattomissa tiloissa.

Vaihtele sisältöä
Vaihtele sisältöä
Vaihtele sisältöä